- 0 Polubienia
- 0 / 5
Składniki:
- 2 garście rukoli
- 250 g pomidorków koktajlowych
- 150 g szynki
- 1/2 szklanki orzechów włoskich
- 4 łyżki oliwy
- 1 łyżka octu jabłkowego
- 1/2 łyżeczki musztardy
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
- Umyj i osusz listki rukoli, oderwij od nich ogonki.
- Pomidorki pokrój na ćwiartki, orzechy grubo posiekaj, plasterki szynki pokrój w paseczki.
- Oliwę roztrzep dokładnie z musztardą i octem jabłkowym, dopraw solą i pieprzem.
- Ułóż rukolę na talerzu, dodaj cząstki pomidorków i plasterki szynki.
- Polej sosem, wymieszaj.
- Posyp orzechami.
Wskazówki:
- Przed podaniem możesz posypać kiełkami (np. fasoli).
Żródło przepisu:
Mniam