Składniki:
- 1/4 szklanki octu balsamicznego
- 1/4 szklanki oliwy
- 1/2 łyżki miodu
- 5 szklanek świeżego szpinaku
- 1 gruszka
- 5 - 7 plasterków prosciutto
- pestki z 1 granatu
Przygotowanie:
- Przygotuj dressing: w niedużej miseczce wymieszaj ocet balsamiczny, olwię i miód.
- Szpinak umyj, osusz i przełóż do dużej miski. Polej dressingiem i delikatnie wymieszaj.
- Gruszkę pokrój w cienkie plasterki.
- Szynkę porwij na mniejsze kawałki.
- Na talerze wyłóż szpinak, na to wyłóż plasterki gruszki, szynkę i pestki granatu.
Wskazówki:
- Nie musisz wylewać całego dressingu - dodaj tylko tyle, ile potrzebujesz.
- Jeśli nie lubisz szynki tego typu, wypróbuj sałatkę ze zwykłą szynką gotowaną albo wędzoną... powinno pasować :)
Żródło przepisu:
juliasalbum.com
0
Skomentuj