Szparagowa fasolka migdałowa

Składniki: 
  • 50 dag fasolki szparagowej
  • 200 g obranych migdałów
  • 4 łyżki oliwy
  • 400 g drobnej białej fasoli z puszki
  • sól

 Panierka do migdałów:

  • 2 łyżki słodkiej papryki
  • 2 łyżeczki sproszkowanego imbiru
  • szczypta ostrej papryki w proszku
  • sól
Przygotowanie: 
  1. Fasolkę obierz i ugotuj do miękkości na parze. Posól i wymieszaj. Odcedź.
  2. Wymieszaj składniki panierki. Migdały obtocz w panierce i wrzuć na rozgrzaną oliwę wraz z resztkami panierki. Obsmaży 2-3 minuty, ciągle mieszając.
  3. Fasolkę szparagową wyłóż na talerz, dodaj odcedzoną białą fasolkę, a na nią prosto z patelni - migdały wraz z imbirowo-paprykowym sosem.
Wskazówki: 
  • Możesz użyć zarówno żółtej, jak i zielonej fasolki.
  • Danie nadaje się na lekki obiad albo jako dodatek do dania głównego.

Przepis bierze udział w akcji:

Wegetariański obiad III

Żródło przepisu: 

magazyn-kuchnia.pl

up
127 users have voted.
Rodzaj dania: 
Sposób przyrządzania: 
Czas przygotowania: