- 0 Polubienia
- 0 / 5
Składniki:
- 1 opakowanie miksu sałat albo roszponki
- 200 g pomidorów koktajlowych
- 1 czerwona cebula
- Sos sałatkowy francuski winegret Knorr
- 2 sery camembert
- bułka tarta
- 1 jajko
- 30 g żurawiny w słoiku
- oliwa z oliwek
- olej do smażenia
Przygotowanie:
- Serki camembert podziel na 6 równych części. Panieruj zaczynając od jajka, następnie w bułce tartej. Czynność tę powtórz, aby ser był dokładnie opanierowany. Serki smaż na głębokim tłuszczu, do momentu kiedy będą rumiane, odsącz na ręczniku papierowym.
- Pokrój cebulę w cienkie plastry. Porwij sałaty, dodaj cebulę oraz ćwiartki pomidorków koktajlowych.
- Sos sałatkowy francuski wymieszaj z wodą i oliwą zgodnie z przepisem na opakowaniu.
- Sałatkę podawaj polaną dresingiem, z żurawiną i ciepłymi serkami.
Wskazówki:
Serki smaż krótko na bardzo rozgrzanej patelni (jeśli będziesz smażyć za długo, serki się rozpłyną).
Żródło przepisu: