- 0 Polubienia
- 0 / 5
Składniki:
- kilka kromek chleba
- 2 puszki tuńczyka
- 1 cebula
- 1-2 łyżki majonezu
- pieprz
- kilka plasterków żółtego sera
- pomidor pokrojony w plasterki
Przygotowanie:
- Piekarnik rozgrzej do 180 stopni.
- Posiekaną cebulę wymieszaj z tuńczykiem i majonezem. Przypraw pieprzem, ewentualnie solą.
- Chleb wyłóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
- Na każdą kromkę nałóż kilka łyżek masy tuńczykowej, plasterek sera i plasterek pomidora.
- Zapiekaj w nagrzanym piekarniku aż ser się roztopi.
Mniam
Dzisiaj przetestowaliśmy przepis naszego zaprzyjaźnionego kucharza. Grzanki z tuńczykiem sprawdziły się rewelacyjnie. Są łatwe w przygotowaniu, pyszne i całkiem zdrowe. Idealne na kolację albo śniadanie. Polecamy!