- 0 Polubienia
- 0 / 5
- Kuchnia: na słodko
- 42 wyświetleń
Składniki:
- 300 g chudego twarogu
- 120 g lekkiego twarożku homogenizowanego
- 2 białka
- 1 całe jajko
- 1 łyżeczka mąki kukurydzianej
- 1 łyżeczka mąki pszennej pełnoziarnistej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżka cukru pudru
- garść żurawiny
- ulubiony aromat (albo cukier waniliowy)
- szczypta soli
Przygotowanie:
- Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
- Twaróg, twarożek i 1 żółtko wrzuć do blendera i zmiksuj na gładką masę.
- Dodaj mąkę, sól, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i cukier puder i ponownie wymieszaj.
- Żurawinę posiekaj i wymieszaj z ciastem.
- Z białek (trzech) ubij pianę i delikatnie wymieszaj z masą serową.
- Ciasto przełóż do niedużej foremki (ja użyłam prostokątnej, silikonowej). Jeśli nie używasz foremki silikonowej, wyłóż ją papierem do pieczenia.
- Piecz przez ok. 35 minut.
Wskazówki:
- Uwaga: ciasto wychodzi bardzo płaskie. Prawie jak pizza 😉
Żródło przepisu:
Mniam