- 0 Polubienia
- 0 / 5
- Kuchnia: na słodko
- 141 wyświetleń
Składniki:
- 2 dojrzałe banany
- 1 szklanka tartych migdałów
- 2 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej
- 2 łyżki mielonego siemienia lnianego
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki mleka sojowego
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
Przygotowanie:
- Piekarnik rozgrzej do ok. 175 stopni C.
- Banany rozgnieć widelcem.
- W misce wymieszaj migdały, mąkę, siemię lniane, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i sól.
- Do suchych składników dodaj miów, mleko sojowe i banany, dokładnie wymieszaj.
- Ciasto przełóż do kilku niedużych, natłuszczonych foremek.
- Piecz przez ok. 55 minut.
Wskazówki:
- Mleko sojowe możesz zastąpić zwykłym mlekiem.
- Jeśli lubisz, możesz dodać cynamon.
Mniam