- 0 Polubienia
- 0 / 5
Składniki:
- ok. 60 dag polędwiczek wieprzowych
- 1-2 marchewki
- 1 cebula
- olej
- sól
- pieprz
- majeranek
- tymianek
- bazylia
Przygotowanie:
- Piekarnik nagrzej do temp. 180 stopni.
- Polędwiczki umyj, osusz i pokrój w ok. 1 cm plastry.
- Przypraw solą, pieprzem i pozostałymi przyprawami.
- Marchewkę i cebulę drobno posiekaj.
- Mięso przełóż do naczynia żaroodpornego, podlej olejem i wodą, dodaj posiekane marchewkę i cebulę.
- Naczynie wstaw do piekarnika, duś ok. 1,5 godziny.
Wskazówki:
- Przyprawy możesz dowolnie modyfikować według własnych upodobań.
- W czasie duszenia, sprawdzaj ilość wody w naczyniu, w razie potrzeby uzupełniaj.
- Jako dodatek pasuje np. kasza perłowa.
Żródło przepisu:
Zgapione od Mamy Jadzi 🙂
Mniam