- 0 Polubienia
- 0 / 5
Składniki:
- 5 jajek
- 5 łyżek mąki
- mleko
- 1/2 łyżeczki soli
- soda
Przygotowanie:
- Piekarnik rozgrzej do ok. 200 stopni.
- Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą (mlek dodaj w takiej ilości, żeby masa była gęsta, mniej więcej jak śmietana)
- Na patelni (z metalową albo zdejmowaną rączką) rozgrzej masło albo olej.
- Wlej masę jajeczną, smaż chwilę mieszając, aż ciasto zacznie się falować i ścinać (tylko wierzch powinien być płynny).
- Wstaw do piekarnika, poczekaj aż wierzch się zrumieni, a jajecznica urośnie.
- Wyjmij, pokrój na kawałki i jedz, póki ciepłe 🙂
Wskazówki:
- Zamiast mleka możesz użyć jogurtu naturalnego.
Żródło przepisu:
Mniam