- 0 Polubienia
- 0 / 5
- Kuchnia: polska
- 39 wyświetleń
Składniki:
- 1 puszka ciecierzycy
- 1 grillowana pierś kurczaka
- 1 pomidor
- liście szpinaku baby
- oliwa
- ocet balsamiczny
- 2 ząbki czosnku
- musztarda
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
- Wymiszaj oliwę, ocet, zmiażdżony czosnek, musztardę.
- Odsącz ciecierzycę i zalej ją sosem.
- Pokrój kurczaka na mniejsze kawałki.
- Wyłóż liście szpinaku, plastry pomidora, dodaj ciecierzycę i polej resztą sosu.
- Dopraw do smaku.
Wskazówki:
- Jeśli nie masz gotowej grillowanej piersi kurczaka, pokrój surową pierś kurczaka w paski, przypraw i usmaż na patelni.
- Zamiast szpinaku baby możesz użyć sałaty lodowej.
Mniam
Tym razem zjedliśmy lekki obiad – sałatkę z ciecierzycą i kurczakiem. Przepis pochodzi ze styczniowego numeru Men’s Health. Nam smakowało. Jeśli szukasz pomysłu na lekki obiad – warto się zastanowić nad tą sałatką.