Kuchenne Przygody

Lekka sałatka szpinakowo-serowa

Składniki: 

  • 2 garście świeżego szpinaku
  • 1 ser camembert
  • 2 łyżki fety
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • 1/2 łyżeczki czosnku w proszku
  • 2 łyżki migdałów w płatkach
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie: 

  1. Szpinak umyj i odwiruj. Przełóż na talerze.
  2. Płatki migdałowe upraż na suchej patelni.
  3. Przygotuj sos: jogurt wymieszaj z majonezem, czosnkiem, szczyptą soli i odrobiną pieprzu.
  4. Camembert pokrój w cienkie słupki.
  5. Szpinak polej sosem, wyłóż camembert, posyp pokruszoną fetą i migdałami.

Wskazówki: 

  • Z podanych składników zrobisz dwie porcje sałatki w sam raz na lekką przekąskę dla dwóch osób.

Mniam