- 0 Polubienia
- 0 / 5
Składniki:
- filet z łososia (ok. 600 g)
- 200 g szpinaku (świeżego lub mrożonego)
- 50 g sera feta
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- olej
- sól
- pieprz.
Przygotowanie:
- Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju.
- Dodaj szpinak i smaż dalej, aż szpinak będzie miękki.
- Dopraw solą i pieprzem do smaku.
- Gdy szpinak przestygnie, dodaj do niego pokruszoną fetę i wymieszaj.
- Filety z łososia przekrój na pół z boku, ale nie rozcinaj do końca. W powstałą kieszeń włóż szpinak wymieszany z fetą.
- Filet oprósz solą, pieprzem posmaruj olejem i zapiecz 20 minut w nagrzanym do 180°C piekarniku.
- Podawaj z ulubionymi surówkami.
Wskazówki:
Uważaj z solą w nadzieniu – feta jest dość słona, więc najpierw dodaj ser, wymieszaj i dopiero wtedy ewentualnie dodaj sól.
Mniam
Jeśli szukasz łatwego w przygotowaniu i szybkiego obiadu – właśnie go znalazłaś/eś. Przepis na łososia z nadzieniem szpinakowym zaczerpnęliśmy z inspiracji kulinarnych Biedronki 🙂 Pomysł okazał się bardzo trafny… i na tyle nieskomplikowany, że o 21:30 jeszcze daliśmy radę go wykonać. Wyszło pysznie 🙂 Za dodatek posłużyło nam puree buraczane (z mrożonki).