- 0 Polubienia
- 0 / 5
Składniki:
- 1,5-2 wędzone makrele
- garść suszonej żurawiny
- 2 kulki mozarelli
- oliwa z oliwek
- 10 sztuk pomidorów sherry
- 1 opakowanie mix sałat
- kilka czosnkowych paluszków chlebowych
- 1-2 łyżki octu balsamicznego
- 1 łyżeczka płynnego miodu
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
- Rybę oczyść ze skóry i ości, a następnie pokrój na małe kawałki.
- Z octu balsamicznego, miodu, oliwy, soli i pieprzu przygotuj sos.
- Ser pokrój w kostkę, pomidorki przekrój na pół, dodaj suszoną żurawinę oraz mix sałat.
- Całość zalej przygotowanym wcześniej sosem i delikatnie wymieszaj.
- Podawaj z paluszkami chlebowymi.
Żródło przepisu: