- 0 Polubienia
- 0 / 5
Składniki:
- 500 g wołowiny pokrojonej w kostkę Beef Master
- 200 ml czerwonego, wytrawnego wina
- garść rodzynek
- 3 cebule pokrojone w ćwiarteczki
- 100 g małych pieczarek
- 2 marchewki pokrojone w talarki
- 4 łyżki sosu sojowego
- świeży tymianek
- pieprz
- słodka papryka do smaku
- olej do smażenia
Przygotowanie:
- Wołowinę smaż na głębokiej patelni ok. 5 min.
- Dodaj warzywa, przyprawy, rodzynki.
- Całość podlej czerwonym winem. Przykryj pokrywką.
- Duś na małym ogniu ok. 90 min.
- Podawaj z podgrzaną bagietką.
- Posyp świeżym tymiankiem.
Wskazówki:
- Zamiast wołowiny możesz użyć też czerwonego mięsa drobiowego (np. z udek indyka).
- Podczas duszenia, mogą wyparować wszystkie płyny – w razie potrzeby uzupełnij je (dolej wina lub wody).
Żródło przepisu:
Mniam