- 0 Polubienia
- 0 / 5
Składniki:
- 3/4 szklanki soku z cytryny
- 1 szklanka mrożonych malin
- 3 łyżki miodu
- 1/4 szklanki żelatyny (6 łyżeczek)
Przygotowanie:
- Maliny rozmroź.
- Przełóż do rondelka, dodaj sok z cytryny i zmiksuj blenderem na gładką masę.
- Dodaj miód i żelatynę i jeszcze raz dokładnie wymieszaj.
- Rondel podgrzewaj, jednocześnie miksując przez ok. 3-5 minut.
- Zdejmij z ognia.
- Masę przelej do silikonowych foremek do czekoladek.
- Wstaw do lodówki na conajmniej godzinę.
- Po wyjęciu z foremek przechowuj w lodówce.
Wskazówki:
- Jeśli przeszkadzają Ci pestki malin, zanim przelejesz masę do foremek, warto przecedzić ją przez sitko.
Mniam