Kuchenne Przygody

Zdrowa alternatywa dla żelków – pyszne galaretki malinowo-cytrynowe

Składniki: 

  • 3/4 szklanki soku z cytryny
  • 1 szklanka mrożonych malin
  • 3 łyżki miodu
  • 1/4 szklanki żelatyny (6 łyżeczek)

Przygotowanie: 

  1. Maliny rozmroź.
  2. Przełóż do rondelka, dodaj sok z cytryny i zmiksuj blenderem na gładką masę.
  3. Dodaj miód i żelatynę i jeszcze raz dokładnie wymieszaj.
  4. Rondel podgrzewaj, jednocześnie miksując przez ok. 3-5 minut.
  5. Zdejmij z ognia.
  6. Masę przelej do silikonowych foremek do czekoladek.
  7. Wstaw do lodówki na conajmniej godzinę.
  8. Po wyjęciu z foremek przechowuj w lodówce.

Wskazówki: 

  • Jeśli przeszkadzają Ci pestki malin, zanim przelejesz masę do foremek, warto przecedzić ją przez sitko.

Mniam