- 0 Polubienia
- 0 / 5
Składniki:
- 3 szklanki bulionu warzywnego
- 2 duże ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę
- mieszanka mrożonych warzyw (brokuł, groszek, marchewka)
- 1-2 łyżeczki curry
- 1/2 puszki kukurydzy
- 15 dag mrożonego groszku
- 20 dag gęstej śmietany
- 1 serek topiony o smaku śmietankowym
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
- Wlej do rondla bulion, dodaj pokrojone ziemniaki i gotuj przez ok. 15 minut.
- Dorzuć mrożone warzywa i curry i gotuj kolejne 20 minut.
- Dodaj osączoną kukurydzę i groszek, gotuj parę minut.
- Dodaj śmietanę i pokrojony serek topiony.
- Podgrzewaj nie gotując aż serek się stopi.
- Przypraw do smaku.
Wskazówki:
Do zupy możesz także dorzucić pokrojoną szynkę lub pierś kurczaka.
Żródło przepisu:
Nowa kuchnia polska – spotkania z przyprawami – Curry
Mniam