Grillowany łosoś na blanszowanym szpinaku
- 0 / 5
Składniki: 400 g fileta z łososia sól pieprz sok z cytryny oliwa 250 g świeżego szpinaku 250 g pomidorków koktajlowych
Makaron z pikantnymi brokułami
- 0 / 5
Składniki: 50 g orzechów włoskich 400 g makaronu penne rigate sól 600 g brokułów (świeżych bądź rozmrożonych) 2-3 łyżki oliwy
Spaghetti z tuńczykiem
- 0 / 5
Składniki: makaron spaghetti 2 puszki tuńczyka w kawałkach 2 średnie cebule puszka pomidorów bez skórki 2 zabki czosnek bazylia sól
Muffinki mocno czekoladowe z buraczkami
- 0 / 5
Składniki: 1 duży burak albo 2 mniejsze (ok. 1 szklanka gotowego puree) 1 szklanka mleka ryżowego 1/3 szklanki oleju rzepakowego
Makaron z zapiekanymi szparagami, pomidorkami i serem kozim
- 0 / 5
Składniki: 2 szklanki nieugotowanego makaronu penne (rurki) wiązka zielonych szparagów 250 g pomidorków koktajlowych 4 łyżki oliwy z oliwek sól
Kurczak stir-fry ze szparagami
- 0 / 5
Składniki: ok. 300 g piersi kurczaka, pokrojonej w cienkie paski 1 łyżka mąki kukurydzianej 1 łyżeczka sosu sojowego 1 białko
Kasza jaglana ze szparagami, suszonymi pomidorami i fetą
- 0 / 5
Składniki: 1/2 szklanki (100 g) kaszy jaglanej 300 ml wody lub bulionu 1 wiązka zielonych szparagów 8 kawałków suszonych pomidorów
Pieczona owsianka na zdrowe śniadanie – z marchewką
- 0 / 5
Składniki: 2 szklanki płatków owsianych ¼ szklanki otrębów 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka pokrojonego ananasa 1 szklanka startej
Prosta i aromatyczna zapiekanka makaronowa z cukinią, papryką
- 0 / 5
Składniki: 300 g dobrej kiełbasy, pokrojonej w cienkie paseczki (metodą julienne) 200 ml śmietany 30% 2 szczypty ziół prowansalskich oliwa