Składniki:
- 250 ml śmietany kremówki 30%
- 250 g makaronu kolanka
- 1 wędzona makrela (ok. 300 g)
- 1 niewielka cebula
- 2 łyżki masła
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- 1 łyżeczka pieprzu
- szczypta soli
- natka pietruszki do dekoracji
Przygotowanie:
- Ugotuj makaron.
- Posiekaj drobno cebulę i zeszklij ją na rozgrzanym maśle.
- Zdejmij skórę z makreli i wybierz ości.
- Do cebuli dodaj śmietanę kremówkę, podgrzej i dodaj rybę.
- Dopraw solą, pieprzem i papryką.
- Makaron wyłóż na talerz, dodaj sos.
- Udekoruj natką pietruszki i podawaj.
Wskazówki:
My użyliśmy dwóch makreli.
Żródło przepisu:
0
Skomentuj
Wpisy blogowe z tym przepisem:
Szybki obiad makaronowy
Mieliśmy pewne obawy związane z dzisiejszym przepisem. Nie zapowiadało się rewelacyjnie, ale przekonała nas szybkość i łatwość przygotowania. Mało jest obiadów, które da się zrobić szybciej. Efekt - rewelacja. Makaron z wędzoną makrelą jest pyszny. Na pewno nie należy do chudych dań, ale tłuste ryby od czasu do czasu jeść trzeba. Polecamy!