Kuchenne Przygody

Sałatka makaronowo-warzywna

Składniki: 

  • 1 opakowanie makaronu ravioli nadziewanego mięsem
  • 1 nieduży brokuł (albo pół opakowania mrożonego)
  • 1/3 opakowania sera feta
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • olej
  • bazylia
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie: 

  1. Ravioli ugotuj w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
  2. Brokuła umyj, podziel na małe różyczki i ugotuj na parze (ok. 15 minut).
  3. Cebulę i czosnek drobno posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju.
  4. Do cebuli i czosnku dodaj pomidory i bazylię. Przypraw solą i pieprzem. Gotuj przez kilka minut (aż sos się zredukuje).
  5. Do sosu pomidorowego dodaj ugotowany makaron, brokuły i pokruszoną fetę.
  6. W razie potrzeby dopraw całość solą i pieprzem.

Mniam