Składniki:
- 350 g makaronu (np. rurki)
- puszka pomidorów lub sosu pomidorowego
- 400 g tuńczyka z puszki
- 125 g oliwek
- 100 g starkowanego żółtego sera
- masło lub margaryna do wysmarowania naczynia żaroodpornego
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
- Makaron ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu.
- W międzyczasie podsmaż na rozgrzanej patelni pomidory, tuńczyka i oliwki.
- Makaron i sos przełóż zmieszaj, przełóż do wysmarowanego masłem lub margaryną naczynia żaroodpornego i posyp żółtym serem.
- Zapiekaj w nagrzanym piekarniku ok. 15 minut.
Wskazówki:
- Do wody na makaron możesz wrzucić kostkę rosołową - makaron będzie bardziej aromatyczny.
0
Skomentuj
Wpisy blogowe z tym przepisem:
Szybka zapiekanka
Dzisiejszą zapiekankę można przygotować w tak zwanym "międzyczasie". Jest szybka i prosta. Makaron wyszedł może troszkę za suchy, ale poza tym pycha :)