- 0 Polubienia
- 0 / 5
- Kuchnia: polska
- 87 wyświetleń
Składniki:
- 15 dag gotowanych krewetek
- 100 g makaronu ryżowego
- łyżeczka startego imbiru
- 1 posiekana papryczka chili
- 2-3 łyżki soku z limonki
- sos sojowy
- 500 ml bulionu warzywnego
Przygotowanie:
- Do bulionu wrzuć imbir, papryczkę chili, przypraw sosem sojowym i sokiem z limonki. Gotuj na małym ogniu ok. 3 minut.
- Bulion zdejmij z ognia, wrzuć makaron, przykryj i odstaw na ok. 3 minuty.
- Krewetki podsmaż na rozgrzanym oleju, przypraw suszonym chili i czosnkiem.
- Makaron odsącz, dodaj krewetki i wymieszaj.
- Przed podaniem możesz posypać posiekaną kolendrą.
Wskazówki:
Zgodnie z oryginalnym przepisem, krewetki możesz podać też bez podsmażania, wystarczy, że będą ugotowane.
Żródło przepisu: