- 0 Polubienia
- 0 / 5
- Kuchnia: polska
- 127 wyświetleń
Składniki:
- 1 średnia cukinia
- 2 puszki tuńczyka w kawałkach
- 1 puszka pomidorów
- 1 cebula
- 2-3 ząbki czosnku
- ok. 200 g makaronu
- sól
- pieprz
- bazylia
- ostra papryka
Przygotowanie:
- Ugotuj makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu.
- Cukinię obierz, przekrój wzdłuż, wydrąż środek (np. łyżką) i pokrój w słupki ok. 5 cm długości.
- Cebulę i czosnek posiekaj.
- Na patelni rozgrzej oliwę lub olej, wrzuć cebulę i cukinię. Smaż ok. 5 minut (aż cebula się zarumieni).
- Dodaj pomidory i tuńczyka, zagotuj.
- Przypraw solą, pieprzem, papryką i bazylią.
- Podawaj z makaronem.
Mniam