- 0 Polubienia
- 0 / 5
- Kuchnia: polska
- 111 wyświetleń
Składniki:
- 1 szklanka masła migdałowego albo orzechowego
- 1,5 szklanki obranej i starkowanej na drobnych oczkach cukinii (mniej więcej 1 duża cukinia)
- 1/3 szklanki syropu klonowego
- 1/3 szklanki kakao (najlepiej ciemnego)
- 1 jajko
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 1 łyżeczka sody
- 2 gorzkie czekolady
- szczypta soli
Przygotowanie:
- Czekoladę posiekaj na drobne kawałeczki.
- Wszystkie składniki włóż do dużej miski i dokładnie wymieszaj.
- Gotową masę przełóż do prostokątnej formy (wyłożonej papierem do pieczenia, jeśli używasz formy silikonowej – nie potrzeba żadnych dodatkowych przygotowań).
- Piecz w piekarniku nagrzanym do ok. 175 stopni przez 30 minut.
Wskazówki:
- Jeśli lubisz, możesz dodać cynamon i gałkę muszkatołową.
- Zamiast syropu klonowego, możesz użyć innej substancji słodzącej (właściwie dowolnej).
Przepis bierze udział w akcji:
Żródło przepisu:
thehealthyfamilyandhome.com
Mniam