- 0 Polubienia
- 0 / 5
- Kuchnia: na słodko
- 119 wyświetleń
Składniki:
- 1 szklanka masła orzechowego
- 2 bardzo dojrzałe banany
- 1/3 szklanki dobrego kakao
- 1/4 szklanki syropu klonowego
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki umieść w malakserze i miksuj aż do uzyskania dość jednolitej masy (UWAGA: masa jest dość gęsta).
- Masę nakładaj do foremek na muffinki (jeśli zbyt klei się do łyżki, możesz łyżkę moczyć w wodzie).
- Piecz przez ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni C.
- Po upieczeniu wyjmij muffinki z piekarnika i ostudź.
Wskazówki:
- Babeczki przechowuj w lodówce.
- Masę możesz wymieszać także bez malaksera – banany rozgnieć widelcem i wymieszaj łyżką z pozostałymi składnikami.
Żródło przepisu:
Mniam