Kuchenne Przygody

Przepisy

  • 2023-03-30

Ciastka dyniowe z czekoladą

Składniki: Składniki na około 18 ciasteczek Suche składniki: 1 szklanka pszennej mąki pełnoziarnistej 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka cynamonu

Czytaj dalej
  • 2023-03-30

Sałatka z roszponką, pomidorkami i orzechami włoskimi

Składniki:  100 g roszponki 200 g pomidorków koktajlowych 1/2 cebuli czerwonej garść orzechów włoskich (albo orzechów pekan) 1 łyżka oliwy

Czytaj dalej
  • 2023-03-30

Kotleciki tuńczykowe z pomidorową salsą

Składniki:  Na kotlety: 3 puszki tuńczyka w kawałkach (w wodzie) 1 cebula (posiekana) 1/2 szklanki bułki tartej 2 łyżeczki suszonej

Czytaj dalej
  • 2023-03-30

Królik w musztardzie i rozmarynie

Składniki:  1 duży królik 1 mały słoiczek  musztardy Dijon 3 gałązki świeżego  rozmarynu 120 g  masła 50 ml  koniaku sól

Czytaj dalej
  • 2023-03-30

Placki z cukinii i szpinaku

Przygotowanie:  Na placki: 2 cukinie garść  liści szpinaku 50g sera feta 1  ząbek czosnku garść świeżych liści mięty 3 łyżki

Czytaj dalej
  • 2023-03-30

Żeberka w miodzie

Składniki:  1 kg żeberek ekstra mięsnych 100 ml musztardy 100 ml łagodnego ketchupu 200 ml miodu wielkokwiatowego 3 ząbki czosnku

Czytaj dalej
  • 2023-03-30

Aromatyczne kaszotto z kaszy jęczmiennej z grillowanym indykiem

Składniki:  ok. 0,5 kg piersi indyka skórka z 1 cytryny 50 ml oliwy 10 listków szałwii 500 ml bulionu warzywnego

Czytaj dalej
  • 2023-03-30

Makaron z wędzoną makrelą

Mieliśmy pewne obawy związane z dzisiejszym przepisem. Nie zapowiadało się rewelacyjnie, ale przekonała nas szybkość i łatwość przygotowania. Mało jest

Czytaj dalej
  • 2023-03-30

Żeberka w miodowej glazurze

Składniki:  żeberka wieprzowe - ok. 1 kg przyprawa do żeberek Kamis 1 cebula 10 łyżek ketchupu 4 łyżki płynnego miodu

Czytaj dalej
  • 2023-03-30

Sałatka z kurczakiem i melonem

Składniki:  kilka garści roszponki około 1/4 melona 3 łyżki pestek dyni 30-40 dag piersi kurczaka 1 łyżeczka oliwy extra vergine

Czytaj dalej