Kuchenne Przygody

Przepisy

  • 2023-02-04

Sałatka z serem halloumi

Składniki:  200 g sera halloumi 1 główka sałaty rzymskiej garść rukoli mała marchewka 1 papryczka chilli 4 figi świeże (lub

Czytaj dalej
  • 2023-02-04

Zapiekanka mięsno-kalafiorowa

Składniki:  50 dag mięsa mielonego cząber papryka ostra przyprawa do mięsa mielonego 20 dag startego żółtego sera 50 dag mrożonego

Czytaj dalej
  • 2023-02-04

Bigos cukiniowy

Składniki:  10 dag wędzonego boczku 3 pomidory 800 g cukinii natka pietruszki 200 g kiełbasy sól pieprz Przygotowanie:  Cukinię umyj,

Czytaj dalej
  • 2023-02-04

Makaronowa zapiekanka a la ratatouille

Składniki:  Składniki na 4 porcje: 1 cebula 1-2 czerwone papryki 1 cukinia 1 puszka krojonych pomidorow z czosnkiem 150 ml

Czytaj dalej
  • 2023-02-04

Tadżin z kurczaka

Składniki:  1 łyżeczka kminku 1 łyżeczka zmielonego imbiru 1 łyżeczka kolendry w proszku 3 łyżeczki płatków chili 2 ząbki czosnku

Czytaj dalej
  • 2023-02-04

Serowa sałatka na ciepło z ziemniakami i szpinakiem

Składniki:  650 g młodych ziemniaków 1 łyżka oleju 250 g umytego, młodego szpinaku 150 g żółtego sera (najlepiej double gloucester)

Czytaj dalej
  • 2023-02-04

Pierś z kurczaka na parze z warzywami

Składniki:  0,5 kg piersi kurczaka lub indyka opakowanie mrożonych warzyw (np. fasolki szparagowej) Sos czosnkowy: jogurt naturalny grecki 3 ząbki

Czytaj dalej
  • 2023-02-04

Zapiekanka warzywna

Składniki:  70 dag kiełbasy (np. zwyczajnej) 3 cebule 70 dag buraków 70 dag ziemniaków 50 dag marchewki 40 dag pietruszki

Czytaj dalej
  • 2023-02-04

Żeberka wieprzowe w sosie pomidorowym

Składniki:  60 dag żeberek wieprzowych 4 ząbki czosnku 3 małe czerwone cebule 1 papryka 1 puszka pomidorów bez skórki kieliszek

Czytaj dalej
  • 2023-02-04

Pstrąg pieczony w migdałowej skorupce – prosty, pyszny obiad

Składniki:  2-3 pstrągi (w zależności od tego, dla ilu osób przyrządzasz obiad) sól pieprz sok z cytryny 4 łyżki tartych

Czytaj dalej