Kuchenne Przygody

Przepisy

  • 2021-11-27

Pyszne bezglutenowe ciastka z ciecierzycy

Składniki:  1 puszka cieciorki / 400 g / 1 1/2 szklanki ugotowanej ciecierzycy 1/2 szklanki masła orzechowego 1/4 szklanki syropu

Czytaj dalej
  • 2021-11-27

Smażona mozzarella w cieście szafranowym

Składniki:  2 opakowania mini kulek mozarelli w zalewie (razem ok. 250 g) ok. 100 ml gorącej wody kilka nitek szafranu

Czytaj dalej
  • 2021-11-27

Guacamole – pasta z awokado

Składniki:  2 dojrzałe awokado 2 nieduże cebule 1 limonka 500 g pomidorów 1 ząbek czosnku 50 ml oliwy 4 papryki

Czytaj dalej
  • 2021-11-27

Nuoromein po tajwańsku

Ewidentnie smakują nam dania orientalne. W ramach kolejnych przedsięwzięć w tym kierunku ugotowaliśmy Nuoromein po tajwańsku (przepis z książki Kuchnia

Czytaj dalej
  • 2021-11-27

Smażone tofu z warzywami w sosie orzechowym

Tofu to kolejny smak, na który miałam ochotę już od jakiegoś czasu. Dzisiaj wybraliśmy tofu w postaci smażonej. Bardzo proste

Czytaj dalej
  • 2021-11-27

Pieczone ziemniaki

Składniki:  800 g ziemniaków 2 łyżki przyprawy do ziemniaków 3 łyżki mąki sól olej Przygotowanie:  Piekarnik rozgrzej do ok. 200

Czytaj dalej
  • 2021-11-27

Sałatka z groszku i indyka w sosie z awokado

Składniki:  200 g groszku konserwowego 300 g wędzonej piersi indyka pokrojonej w kostkę 1 posiekana cebula 1 zielona papryka pokrojona

Czytaj dalej
  • 2021-11-27

Kotlety sojowe z warzywami

Przygotowanie:  1 paczka kotletów sojowych minutka 0,5 litra rosołu warzywnego 2 jajka bułka tarta do panierowania papryka słodka sól pieprz

Czytaj dalej
  • 2021-11-27

Tortilla z serkiem wiejskim i rzodkiewką

Składniki:  2 placki tortilli 2 opakowania serka wiejskiego ziarnistego pęczek rzodkiewek 1/2 pęczka posiekanego szczypiorku sól Przygotowanie:  Rzodkiewki umyj i

Czytaj dalej
  • 2021-11-27

Ciasto marchwiowe

Składniki:  1/2 szklanki rodzynek 1/2 szklanki uprażonych orzechów włoskich 1/3 szklanki wiórków kokosowych 2 szklanki starkowanej na małych oczkach marchewki

Czytaj dalej