- 0 Polubienia
- 0 / 5
- Kuchnia: polska
- Trudność: Łatwa
- 110 wyświetleń
Składniki:
- 2 szklanki startej na tarce dyni
- 1 szklanka startej na tarce cukinii
- 1 mała cebulka
- 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej
- 1 małe jajko
- sól
- pieprz
- 1/3 łyżeczki mielonego imbiru
- 1/3 łyżeczki kurkumy
- 1/3 łyżeczki słodkiej papryki
- kawałeczek posiekanej ostrej papryczki lub szczypta chili w proszku
Przygotowanie:
- Starkowane warzywa odciśnij z nadmiaru wody i przełóż do dużej miski.
- Cebulę drobno posiekaj i dodaj do warzyw.
- Dodaj mąkę ziemniaczaną, jajko, przyprawy i dokładnie wymieszaj.
- Placuszki smaż z obu stron na rozgrzanym oleju.
- Przed podaniem możesz posypać posiekanym szczypiorkiem.
Wskazówki:
- Możesz podawać z jogurtem, śmietaną albo sosem grzybowym.
Przepis bierze udział w akcji:
Żródło przepisu:
Mniam
Składniki
Może Ci także zasmakować
![Żeberka w sosie miodowo-musztardowym](https://kuchenneprzygody.pl/wp-content/uploads/2024/01/Zeberka-w-sosie-miodowo-musztardowym-260x286.jpg)
![Zupa dyniowa](https://kuchenneprzygody.pl/wp-content/uploads/2024/01/Zupa-dyniowa-260x286.jpg)
![Pstrąg pieczony w pomidorach z ryżem i kaszą gryczaną](https://kuchenneprzygody.pl/wp-content/uploads/2024/01/pstrag-zapiekany-kasza-260x286.jpg)
![Pierogi leniwe z sosem truskawkowym](https://kuchenneprzygody.pl/wp-content/uploads/2024/01/Pierogi-leniwe-z-sosem-truskawkowym-260x286.jpg)