Kuchenne Przygody

Przepisy

  • 2023-02-04

Zapiekanka z kaszy gryczanej i cukinii

Składniki:  1 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego niewielka ilość oleju rzepakowego sól biały mielony pieprz 3 g kminku, roztartego w moździerzu

Czytaj dalej
  • 2023-02-04

Bataty nadziewane quinoą

Składniki:  Na 4 porcje: 4 średniej wielkości bataty 1 szklanka nieugotowanej quinoi 1 3/4 szklanki bulionu warzywnego albo drobiowego 1

Czytaj dalej
  • 2023-02-04

Zapiekanka z kaszy gryczanej, bryndzy i aromatycznych warzyw

Składniki:  30 dag kaszy gryczanej 4 marchewki 2 korzenie pietruszki 2 średniej wielkości pory 20 dag bryndzy 1 pomidor ziarna

Czytaj dalej
  • 2023-02-04

Pieczone bataty nadziewane fetą z suszonymi pomidorami

Składniki:  1 duży albo 2 mniejsze bataty 3-4 łyżki fety 4 suszone pomidory garść rukoli szczypiorek oregano Przygotowanie:  Rozgrzej piekarnik

Czytaj dalej
  • 2023-02-04

Makaron z curry po singapursku

Punktem wyjścia do dzisiejszego przepisu był makaron ryżowy - koniecznie chciałam coś z nim zjeść. Podczas przeglądu sieci trafiłam na

Czytaj dalej
  • 2023-02-04

Spaghetti bolońskie

8 Grudzień 2010 Mamy kilka sprawdzonych przepisów, do których co jakiś czas wracamy. Spaghetti bolońskie jest jednym z nich. Oprócz

Czytaj dalej
  • 2023-02-04

Klasyka :)

11 Maj 2011 Dobra potrawka z kurczaka nie jest zła. Szczególnie jeśli nie mamy zbyt wiele czasu na gotowanie. Za

Czytaj dalej
  • 2023-02-04

Wołowina w czerwonym winie

Składniki:  500 g wołowiny pokrojonej w kostkę Beef Master 200 ml czerwonego, wytrawnego wina garść rodzynek 3 cebule pokrojone w

Czytaj dalej
  • 2023-02-04

Kurczak Tikka Masala

Oryginalna nazwa tego przepisu brzmi "Low-fat chicken tikka masala", co oznacza, że jedną z cech (i zalet) dzisiejszego dania jest

Czytaj dalej
  • 2023-02-04

Fasolowe chili z gorzką czekoladą

Składniki:  po 1 szklance czarnej, czerwonej i łaciatej fasoli (albo inne trzy ulubione fasole) 3 różnokolorowe papryki 2 laski selera

Czytaj dalej