- 0 Polubienia
- 0 / 5
- Kuchnia: na słodko
- Trudność: Łatwa
- 870 wyświetleń
-
Przygotowanie30-60 min
-
Gotowanie25 min
-
Porcje4
Po dość długiej przerwie wracam z przepisem, którym MUSIAŁAM się z Wami podzielić 🙂 Jest słodko i pysznie 🙂 Jeśli tylko macie dostęp do świeżych jagód, koniecznie wypróbujcie przepis na Jogurtowe babeczki z jagodami. Mniam! 🙂
Składniki
Wskazówki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Do mieszania nie używaj miksera. Mieszaj tylko do połączenia składników.
W dużej misce wymieszaj trzepaczką olej, cukier, jajko i sok z cytryny.
Dodaj jogurt i wymieszaj.
Dodaj przesianą mąkę z sodą i wymieszaj (ciasto powinno wyjść dość gęste).
Dodaj jagody i delikatnie przemieszaj.
Foremki do babeczek wyłóż papilotkami i nałóż do nich porcje ciasta (do ok. 2/3 objętości).
Piecz przez ok. 25 minut w temp. 185 stopni C (do tzw. suchego patyczka).
Po wyjęciu z piekarnika przestudź na kratce.
Może Ci także zasmakować
Puszyste i wilgotne babeczki jogurtowe z jagodami
Składniki
Follow The Directions
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Do mieszania nie używaj miksera. Mieszaj tylko do połączenia składników.
W dużej misce wymieszaj trzepaczką olej, cukier, jajko i sok z cytryny.
Dodaj jogurt i wymieszaj.
Dodaj przesianą mąkę z sodą i wymieszaj (ciasto powinno wyjść dość gęste).
Dodaj jagody i delikatnie przemieszaj.
Foremki do babeczek wyłóż papilotkami i nałóż do nich porcje ciasta (do ok. 2/3 objętości).
Piecz przez ok. 25 minut w temp. 185 stopni C (do tzw. suchego patyczka).
Po wyjęciu z piekarnika przestudź na kratce.
Leave a Review
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.