- 0 Polubienia
- 0 / 5
- Kuchnia: azjatycka, wegetariańska
- Trudność: Łatwa
- 126 wyświetleń
![Pikantno-pomarańczowe stir fry z tofu i warzywami](https://kuchenneprzygody.pl/wp-content/uploads/2024/01/Pikantno-pomaranczowe-stir-fry-1452x600.jpg)
![Pikantno-pomarańczowe stir fry z tofu i warzywami](https://kuchenneprzygody.pl/wp-content/uploads/2024/01/Pikantno-pomaranczowe-stir-fry.jpg)
Składniki
Wskazówki
Mąkę kukurydzianą wymieszaj z wodą. Dodaj sos sojowy, ocet ryżowy, syrop klonowy, skórkę, sok i miąższ z mandarynki. Wymieszaj.
Tofu pokrój w kostkę, przypraw pieprzem, płatkami papryki i usmaż na złoty kolor na rozgrzanej oliwie.
Ustaw ogień na średni, dodaj posiekany czosnek, warzywa (oprócz szczypiorku) i sos. Podsmaż przez parę minut, następnie zwiększ ogień i smaż do momentu aż warzywa zmiękną, a sos zrobi się gęsty.
Podawaj posypane posiekanym szczypiorkiem i ziarnami sezamu.
Podsumowanie
Jeśli sos wyjdzie zbyt gęsty. Zmniejszyć ilość mąki na 1-1,5 łyżki.
Może Ci także zasmakować
![Żeberka w sosie miodowo-musztardowym](https://kuchenneprzygody.pl/wp-content/uploads/2024/01/Zeberka-w-sosie-miodowo-musztardowym-260x286.jpg)
![Pstrąg pieczony w pomidorach z ryżem i kaszą gryczaną](https://kuchenneprzygody.pl/wp-content/uploads/2024/01/pstrag-zapiekany-kasza-260x286.jpg)
![Pierogi leniwe z sosem truskawkowym](https://kuchenneprzygody.pl/wp-content/uploads/2024/01/Pierogi-leniwe-z-sosem-truskawkowym-260x286.jpg)
![Leniwe pierogi – klasyka polskiej kuchni](https://kuchenneprzygody.pl/wp-content/uploads/2024/01/Leniwe-pierogi-260x286.jpg)
Pikantno-pomarańczowe stir fry z tofu i warzywami
Składniki
Follow The Directions
![Pikantno-pomarańczowe stir fry z tofu i warzywami](https://kuchenneprzygody.pl/wp-content/themes/ranna/assets/img/noimage_210X210.jpg)
Mąkę kukurydzianą wymieszaj z wodą. Dodaj sos sojowy, ocet ryżowy, syrop klonowy, skórkę, sok i miąższ z mandarynki. Wymieszaj.
![Pikantno-pomarańczowe stir fry z tofu i warzywami](https://kuchenneprzygody.pl/wp-content/themes/ranna/assets/img/noimage_210X210.jpg)
Tofu pokrój w kostkę, przypraw pieprzem, płatkami papryki i usmaż na złoty kolor na rozgrzanej oliwie.
![Pikantno-pomarańczowe stir fry z tofu i warzywami](https://kuchenneprzygody.pl/wp-content/themes/ranna/assets/img/noimage_210X210.jpg)
Ustaw ogień na średni, dodaj posiekany czosnek, warzywa (oprócz szczypiorku) i sos. Podsmaż przez parę minut, następnie zwiększ ogień i smaż do momentu aż warzywa zmiękną, a sos zrobi się gęsty.
![Pikantno-pomarańczowe stir fry z tofu i warzywami](https://kuchenneprzygody.pl/wp-content/themes/ranna/assets/img/noimage_210X210.jpg)
Podawaj posypane posiekanym szczypiorkiem i ziarnami sezamu.
Leave a Review
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.