- 0 Polubienia
- 0 / 5
- Kuchnia: azjatycka, wegetariańska
- Trudność: Łatwa
- 164 wyświetleń
Składniki
Wskazówki
Mąkę kukurydzianą wymieszaj z wodą. Dodaj sos sojowy, ocet ryżowy, syrop klonowy, skórkę, sok i miąższ z mandarynki. Wymieszaj.
Tofu pokrój w kostkę, przypraw pieprzem, płatkami papryki i usmaż na złoty kolor na rozgrzanej oliwie.
Ustaw ogień na średni, dodaj posiekany czosnek, warzywa (oprócz szczypiorku) i sos. Podsmaż przez parę minut, następnie zwiększ ogień i smaż do momentu aż warzywa zmiękną, a sos zrobi się gęsty.
Podawaj posypane posiekanym szczypiorkiem i ziarnami sezamu.
Podsumowanie
Jeśli sos wyjdzie zbyt gęsty. Zmniejszyć ilość mąki na 1-1,5 łyżki.
Może Ci także zasmakować
Pikantno-pomarańczowe stir fry z tofu i warzywami
Składniki
Follow The Directions
Mąkę kukurydzianą wymieszaj z wodą. Dodaj sos sojowy, ocet ryżowy, syrop klonowy, skórkę, sok i miąższ z mandarynki. Wymieszaj.
Tofu pokrój w kostkę, przypraw pieprzem, płatkami papryki i usmaż na złoty kolor na rozgrzanej oliwie.
Ustaw ogień na średni, dodaj posiekany czosnek, warzywa (oprócz szczypiorku) i sos. Podsmaż przez parę minut, następnie zwiększ ogień i smaż do momentu aż warzywa zmiękną, a sos zrobi się gęsty.
Podawaj posypane posiekanym szczypiorkiem i ziarnami sezamu.
Leave a Review
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.