Kuchenne Przygody

Przepisy

  • 2023-01-27

Czekoladowa zapiekanka śniadaniowa z quinoą i bananami

Składniki:  1 szklanka quinoi 2 szklanki wody 1/2 łyżeczki soli 4 jajka 1/4 szklanki mleka roślinnego 1 łyżeczka cukru waniliowego

Czytaj dalej
  • 2023-01-27

Makaron z kurczakiem i brokułami z cytrynową nutą

Składniki:  ok. 250 g makaronu 1 brokuł 2 piersi kurczaka 1/2 łyżeczki płatków chili 2 łyżki oliwy 3 ząbki czosnku

Czytaj dalej
  • 2023-01-27

Soczyste przekładańce z ricottą

Składniki:  500 g świeżych owoców (malin, borówek, truskawek) 1 łyżka świeżych listków bazylii 1 łyżka cukru kilka kropel soku z

Czytaj dalej
  • 2023-01-27

Rozgrzewające curry z fasoli i słodkich ziemniaków

Składniki:  olej do smażenia 1 czerwona cebula 3 małe papryczki chili 1 łyżka świeżego imbiru startego na tarce o średnich

Czytaj dalej
  • 2023-01-27

Sałatka z truskawkami, pistacjami i fetą

Składniki:  kilka garści sałaty (np. roszponki) 8-10 truskawek ok. 100 g fety 1/4 szklanki pistacji, obranych i posiekanych 4 duże

Czytaj dalej
  • 2023-01-27

Placuszki ryżowo-serowe z aromatycznymi warzywami

Składniki:  25 dag ryżu 25 dag marchewki 1 nieduży brokuł 10 dag mrożonego groszku 1 cebula 10 dag mielonych migdałów

Czytaj dalej
  • 2023-01-27

Zielona zapiekanka z quinoą, kurczakiem i serem

Składniki:  1 szklanka nieugotowanej quinoi 2 szklanki bulionu warzywnego ok. 400 g piersi kurczaka 1 łyżka mąki kukurydzianej 2 garści

Czytaj dalej
  • 2023-01-27

Sałatka z makaronu orzo, szpinaku, winogron i parmezanu

Składniki:  1 szklanka makaronu orzo (wygląda jak ryż) 2 łyżki oliwy 2 szklanki szpinaku baby (możesz lekko posiekać) 1¼ szklanki

Czytaj dalej
  • 2023-01-27

Szparagowa fasolka migdałowa

Składniki:  50 dag fasolki szparagowej 200 g obranych migdałów 4 łyżki oliwy 400 g drobnej białej fasoli z puszki sól

Czytaj dalej
  • 2023-01-27

Sałatka ziemniaczana z sosem salsa

Składniki:  650 g pomidorów szczypiorek 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 ząbek czosnku, drobno pokrojony 4 łyżki oliwy z oliwek

Czytaj dalej