- 2018-11-28
Grillowany łosoś na blanszowanym szpinaku
Składniki: 400 g fileta z łososia sól pieprz sok z cytryny oliwa 250 g świeżego szpinaku 250 g pomidorków koktajlowych
Składniki: 400 g fileta z łososia sól pieprz sok z cytryny oliwa 250 g świeżego szpinaku 250 g pomidorków koktajlowych
Składniki: 50 g orzechów włoskich 400 g makaronu penne rigate sól 600 g brokułów (świeżych bądź rozmrożonych) 2-3 łyżki oliwy
Składniki: makaron spaghetti 2 puszki tuńczyka w kawałkach 2 średnie cebule puszka pomidorów bez skórki 2 zabki czosnek bazylia sól
Składniki: 1 duży burak albo 2 mniejsze (ok. 1 szklanka gotowego puree) 1 szklanka mleka ryżowego 1/3 szklanki oleju rzepakowego
Składniki: 2 szklanki nieugotowanego makaronu penne (rurki) wiązka zielonych szparagów 250 g pomidorków koktajlowych 4 łyżki oliwy z oliwek sól
Składniki: ok. 300 g piersi kurczaka, pokrojonej w cienkie paski 1 łyżka mąki kukurydzianej 1 łyżeczka sosu sojowego 1 białko
Składniki: 1/2 szklanki (100 g) kaszy jaglanej 300 ml wody lub bulionu 1 wiązka zielonych szparagów 8 kawałków suszonych pomidorów
Składniki: 2 szklanki płatków owsianych ¼ szklanki otrębów 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka pokrojonego ananasa 1 szklanka startej
Składniki: 300 g dobrej kiełbasy, pokrojonej w cienkie paseczki (metodą julienne) 200 ml śmietany 30% 2 szczypty ziół prowansalskich oliwa
Składniki: kilka kromek chleba 2 puszki tuńczyka 1 cebula 1-2 łyżki majonezu pieprz kilka plasterków żółtego sera pomidor pokrojony w